HTML

Címkék

Cenzúrázta az RTL Klub Sherlock Holmes-t

2013.04.15. 18:51 Tévénéző


Több olvasó is jelezte a Blikknek, hogy a régóta nagy energiával, hangzatos előzetesekkel beharangozott, Robert Downey Jr. főszereplésével készített szupermozi a televízióban sokkal rövidebb volt, mint a filmszínházakban vagy a DVD-változatban. Jócskán hiányoztak izgalmas jelenetek, például az elejéről az a képsor, amikor Sherlock bokszmérkőzést vív, és mielőtt elkezdi, lassítva lejátssza magában, milyen ütéseket fog bevinni ellenfelének, hogy megsemmisítő csapást mérjen rá.

– Vasárnap este adta le az RTL Klub a Sherlock Holmes című filmet. Láttam már korábban, és mivel nagyon szeretem, gondoltam, megnézem ismét – írt felháborodottan az egyik néző lapunknak címzett elektronikus levelében. – Vártam a filmet, ami menetrendszerűen elkezdődött. A harmincadik másodpercben jött a feketeleves. Az egyik leglátványosabb jelenetet teljesen kivágták. Aztán a másodikat is, és még több apró momentumot, ami teljesen élvezhetetlenné tette a filmet. Megengedhet magának ilyet egy tévécsatorna? Mert az, hogy megvágják itt-ott, természetes. De, hogy nem volt jelenet, amit ne csonkítottak volna meg, az vérlázító – szólt a dörgedelmes ítélet az olvasó részéről, aki nagyon kíváncsi rá, miért történhetett mindez.

sherlock2.jpg

A Blikk megkereste az RTL csoport programigazgatóját, Kolosi Pétert, azzal kapcsolatban, miért rövidítették le a filmet.

– Nincs ebben semmi titok, néhány rövidebb szekvencia volt kivágva a filmből. Tizenöt éve minden csatorna hasonlóképpen cselekszik, a filmekből bizonyos esetekben ki kell kerülnie olyan képsoroknak, amelyek az adott korcsoport-besorolásnak nem felelnek meg. A Sherlock Holmes egy topmozi, nagyon drága, amit mindenképpen vasárnap este akartunk sugározni, a topfilmek idejében, azonban az tizenkettes karikával lehetséges csak. Ezért újra kellett vágni, kihagyni néhány jelenetet – fejtette ki Kolosi, aki hozzátette, máskor is tettek már így. – A zöld íjász című sorozatban például péntek este, mikor tizenhatos karikával vetítjük, egész más jelenetek vannak, mint másnap délután, amikor tizenkettes karikával megy az ismétlés.

sherlock.JPGLord Blackwood akasztása teljes egészében kimaradt a vasárnap esti filmből

(Blikk)

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek rtl klub filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr415228297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása