HTML

Címkék

Spektrum-premierek: Állati oknyomozók, Igaz legendák

2013.02.18. 14:45 bence_


Új saját gyártású műsorral és egy premierrel jelentkezik februárban a Spektrum csatorna.

Állati oknyomozók

A Spektrum legújabb saját gyártású sorozatában olyan bűncselekmények hátterét tárja fel, amelyek elszenvedői a veszélyeztetett állatok. A műsor főszereplői a természet iránt elkötelezett emberek, akik sokszor saját testi épségüket kockáztatva tárják elénk, mi történik bolygónkon a természeti kincsekkel, és a kipusztulás szélére sodródott állatokkal. A stáb kamerájával több, magyarországi történetet dolgozott fel, de távoli egzotikus vidékekre is elmerészkedett. Sasok, cápák, elefántok, orrszarvúak és papagájok. Vajon sikerül életben maradniuk? Kiderül a február 18-tól hétköznaponként 20.10 órakor látható sorozatban.

A Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely stábja a Hangyák Mindent Tudnak, a Fejjel a Fajnak, és a Láthatatlan Madárfotós című sorozat elkészítése után azzal az ötlettel kereste meg a Spektrum Televíziót, hogy oknyomozó-jellegű sorozat készüljön több, végveszélyben lévő állatfajról. A Spektrum támogatta az elképzelést, mert ezzel szeretné felhívni a figyelmet a veszélyeztetett állatok problémájára. Több ezer órányi nyersanyag átnézése, és heteken át tartó utómunka után készült el az az 5 kontinensen átívelő mini-sorozat, melyben a cápáktól kezdve az orrszarvúkon át a hazánkban élő parlagi sasokig több, végveszélyben lévő állatcsoporttal ismerkedhetnek meg a nézők. A sorozat sajátossága, hogy minden egyes rendező hónapokat töltött azokkal az állatokkal, amelyekről a filmje szól. Tóth Zsolt Marcell és Molnár Attila Dávid producerek számára a legfőbb kihívás az volt, hogy ezt az öt történetet egységes szerkezetben, sorozatként tárják a Spektrum nézői elé.



Igaz legendák 

Milyen volt – vagy milyen lehetett – a hadihajók ütközete kétszáz évvel ezelőtt? Vagy éppen milyen volt az amerikai vadnyugat élete százhúsz-százharminc éve? Mi történt az Apolló 13-al és személyzetével, amelyről csak annyit tudunk… hogy szinte semmit? Hiszen feladatukat nem tudták teljesíteni. Ezeket és hasonló kérdéseket boncolgat az Igaz legendák olyan híres filmek, mint például „A kapitány és katona”, „A félszemű” vagy éppen a nagysikerű „Apolló 13” révén… Miben voltak hűek a filmek készítői az eredetileg elképzelhető, vagy valóságos történethez? Hogyan színesítették hollywoodi módon a történetet, vagy éppen lettek visszafogottabbak, hogy csökkentsék a borzalmakat? Mindezekre választ kapunk februárban a hétköznaponként 22.30-kor látható Igaz legendákban.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: ajánló állati oknyomozók igazi legendák

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr455154056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása