HTML

Címkék

Hodor aurA: új, szokatlan hangvételű magyar websorozat

2011.12.28. 21:29 bence_


Új, szokatlan hangvételű magyar web-sorozat debütált karácsonykor a Youtube-on. A Hodor aurA nyilvánvaló titkai című misztikus vígjátékot Pater Sparrow írta és rendezte. A sorozat címszerepben a fiatal, szuggesztív színésznő Fátyol Hermina látható, de a tízperces részekben feltűnik többek között Péterfy Bori, Sárosdi Lilla, Szabó Simon és Vasvári Emese is.

Hodor aurA egy gyönyörű lány, egy kósza lélek, talán csak egy szellem. Egy furcsa városban, furcsa emberek között él, talán pont azon a helyen ahol mi élünk. A különbség közte és mások közt, hogy ő tisztában van vele: nincs különbség! Talán ő az egyetlen aki ezt tudja!


A sorozatot - amely a Katapult Film égisze alatt született - Angelusz Iván és Reich Péter producer-páros fejleszti Pater Sparrow az ’1’ című film rendező/látványtervezőjének projektjeként. Miután az eddig elkészült részek meghívást kaptak Európa két rangos websorozat fesztiváljának hivatalos versenyprogramjába, a készítők úgy döntöttek, még idén publikussá teszik a pilot csomagot, így karácsonytól az elkészült három epizódot a közönség ingyenesen megtekintheti a neten.

Az író-rendező, Pater Sparrow így jellemzi a sorozatot: „Az aurA figurájának adalékai Chaplin-től kezdve, a Kis Hercegen át, egészen Alíz Csodaországáig érnek. Azoknak való, akik nem olvasnak használati utasításokat a világhoz, hanem élnek benne és összekacsintanak egymással, mert tudják az igazi titkok nyilvánvalóak! Szabadon és játékosan próbáltunk létre hozni, egy inkább csak érzetekben konkretizált de azokban összefüggő világot. Bizonyos vagyok abban, hogy megosztja majd a közönséget, mint eddig szinte minden, amit csináltam, de azért remélem sokan szeretik, vagy megszerethetik a poetikus látásmódot, a torz figurák humorát, és Fátyol Hermina szemeit.”

Hodor aurA nyilvánvaló titkai-t Erdély Mátyás fényképezte, zenéjét Kalotás Csaba és Hegyi Dávid (freemen) szerezték, a főcímdalt pedig Polgár Odett énekli. A jelmezeket a Godena Juhász Attila, Tóth András, és Tóth Ali, a látványt pedig Pater Sparrow-val közösen Vandad Kashefi tervezte.

A szokatlan hangvételű magyar web-sorozat első része, A háromszög december 24-én, a második epizód, A rúzs December 25-én, míg a harmadik, A mágnes december 26-án került fel (angol felirattal) a sorozat saját Youtube csatornájára.





A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek hodor aura

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr975153992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása