HTML

Címkék

Nem manipulálták az X-Faktor és a Megasztár szavazatait

2011.11.21. 13:16 bence_


(hvg.hu) Nem manipulálták a szavazatokat a kereskedelmi csatornák a valóságshow-nál és a tehetségkutató műsoroknál - állapította meg az InfoRádió szerint a média- és hírközlési biztos. Sok sms érvénytelen volt, mert késve érkeztek be, de ezek után is ki kellett fizetni az emelt díjat, Bodonovich Jenő ezért több javaslatot is tett, de ezek nem kötelező érvényűek.

Nem állapított meg beavatkozást az országos kereskedelmi televíziók telefonos szavazásaival összefüggésben a média- és hírközlési biztos hivatala - közölte az InfoRádió.

Bodonovich Jenő szerint a hivatala áprilisban indított vizsgálatot a Tv2 Megasztár, valamint az RTL Klub X-Faktor és Való Világ című műsorainak emelt díjas, telefonos szavazásai kapcsán, miután sok bejelentést kaptak. A panaszosok a szavazások lebonyolításának rendjét, irányítottságát, ellenőrizhetetlenségét kifogásolták, és megkérdőjelezték az eredmények valóságtartalmát.

A médiabiztos vizsgálata megállapította, hogy a szavazások lebonyolítását közjegyző ellenőrzi. A közjegyző dönt arról is, hogy a szavazás lezárása után meddig fogadják be a még időben elküldött szavazatokat. A médiabiztos ajánlásokat is megfogalmazott a televíziók számára. Ezekben egyebek mellett azt kezdeményezi, hogy a televíziók közérthetően és egyértelműen fogalmazzák meg, mi számít érvényes szavazatnak.

A részletesen kidolgozott szavazási szabályzatot tegyék elérhetővé honlapjukon - tette hozzá Bodonovich Jenő. A biztos ajánlásai szerint szükség van egy folyamatosan elérhető telefonos ügyfélszolgálatra, valamint arra is, hogy a telefonos szolgáltatók blokkolják az időn túl érkező, így érvénytelen emelt díjas SMS-ek továbbítását.

Bodonovich Jenő kérdésre válaszolva elmondta, hogy a biztosi vizsgálat nem hatósági eljárás, ezért csak ajánlásokat fogalmaz meg. Közölte: a hivatal nem vizsgálta az internetes, nem pénzdíjas szavazásokat.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek megasztár valóvilág x-faktor

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr155153854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása