HTML

Címkék

500 nap nyár - (500) Days of Summer

2011.10.17. 23:40 bence_


A bájos Summer kiadja Tom útját. Ötszáz napot töltöttek együtt, a fiatalember azóta is képtelen felfogni, hogy a felhőtlen boldogságtól hogyan fajulhattak idáig a dolgok. A lány pedig nem érti, hogy a fiú mit nem ért ezen: ő nem vágyott sem házasságra, sem tartós kapcsolatra, számára pusztán csak egy hosszúra nyúlt kaland volt mindez.

Joseph Gordon-Levitt kegyetlen jól átérzi a szerepét, meg is jegyeztem a nevét. Saját véleménynek annyit, hogy a film elején kijelentik, ez nem egy megszokott “love story”, és valóban nem az lesz belőle. Rögtön az író megjegyzése mosolyt csalt az arcomra és azonnal továbbgondoltam a nyitó képsorokat. Bakker, ez biztos saját élményen alapszik.
„Especially you Jenny Beckman. Bitch.”
Valami hatalmas drámát vártam, mégis nekem úgy jött le, hogy a szakítás ellenére ez egy marha jó feel good film volt. Nemhogy szomorú, szerintem még erőt is ad, de ezt nézője válogatja. A film legnagyobb tanulságát pedig a végén halljuk:
„Ha Tom bármit is megtanult, az az, hogy nem tulajdoníthatunk kozmikus jelentőséget egy szimpla földi eseménynek. Véletlen. Ennyi az egész. Csak véletlen, semmi több. […] Nincs olyan, hogy végzet. Semmi sincs megírva.”
Remélem jegyeztétek. Eddig nálam a legjobb idén látott film, tetszett, ajánlom.

Eredeti cím: (500) Days of Summer
Műfaj: romantikus vígjáték
Időtartam: 95 perc
Megjelenés éve: 2009
Főszereplők: Joseph Gordon-Levitt, Chloe Grace Moretz, Matthew Gray Gubler, Zooey Deschanel

★★★★★ – Különösen ajánlott.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr435153825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása