HTML

Címkék

Tara alteregói: visszatér a személyiségzavaros háziasszony

2011.06.02. 00:41 bence_


Június 14-től látható az HBO-n a Tara alteregói harmadik, egyben utolsó évadja – tizenkét új epizódban folytatódnak a disszociatív személyiségzavarban szenvedő háziasszony bizarr kalandjai. Az új szezonban új személyiségek is feltűnnek, ami tovább bonyolítja hősnőnk életét.

A Tara alteregói főhőse Tara Gregson, külvárosi feleség és családanya, akiben egyszerre több személyiség lakozik, és persze sosem lehet tudni, hogy éppen melyik tör elő – ami, ahelyett, hogy drámai fordulatokat hozna, inkább számos humoros jelenethez szolgál alapul.

United_states_of_tara

Tara a sorozat kezdetén még „csupán” három, egymástól teljesen eltérő egyéniséggel osztja meg a testét: T-vel, a lázadó és buja kamaszlánnyal, Buckkal, a fegyver- és cicimániás kamionsofőrrel (aki mellesleg férfi) és Alice-szel, az ötvenes évekbeli, és ennek megfelelően roppant konzervatív háziasszonnyal. A négy személyiség folyamatosan váltja egymást, Tara pedig így próbálja meg – férje, Max segítségével – nevelni két gyermekét, Kate-et és Marshallt.

Még az első évad végén feltűnik Tara romboló, állatias énje, Gimme is, a második szezonban pedig az asszony két újabb személyisége jelenik meg: a hetvenes évek feminista terapeutája, Shoshana és a Tara ötéves énjét idéző Chicken.

A harmadik évadban Tara disszociatív személyiségzavara tovább súlyosbodik, néha előtör belőle eddig ismeretlen féltestvére, Bryce is – aki Buck mellett egyébként a második férfi lesz a „csapatban”. Az asszony így folytatja felsőoktatási tanulmányait, ahol a pszichológia előadásokon a sors egy cinikus professzorral, Dr. Hattarrasszel hozza össze, aki igen szkeptikusan áll hozzá Tara betegségéhez. Közben a nő gyermekei is az oktatási rendszerrel bajlódnak, testvére, Charmaine pedig a terhességgel, majd a gyerekneveléssel küzd.

A Tara alteregói hamarosan befejeződik, miután a gyártó Showtime csatorna a harmadik szezon után levette műsoráról a sorozatot. Az HBO-n június 14-én induló évad így az utolsó is egyben.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek united states of tara

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr785153729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása