HTML

Címkék

Rászálltak a Cool TV-re a BeleValóVilág miatt

2011.03.17. 22:45 bence_


A román médiahatósággal közösen vizsgálja a keleti szomszédunkból sugárzó Cool TV BeleValóVilág című műsorát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A román és a magyar szervezetek közötti megállapodás értelmében a magyar hatóság minden esetben értesíti a román társhatóságot, ha olyan tartalmat észlel, amely feltehetően sérti a román médiatörvény rendelkezéseit.

A médiahatóság korábbi tapasztalatai alapján vélelmezhető volt, hogy a műsorban a ValóVilág című valóságshow olyan részleteit fogják bemutatni, melyek sérthetik a kiskorúak védelmére vonatkozó jogszabályokat.

Így történt ez a közelmúltban is, amikor az NMHH arra hívta fel a román társhatóság figyelmét, hogy a műsor szerkesztői a közönség soraiban olyan kisgyermeket mutattak, akit életkora miatt a román törvények rendelkezései alapján nem lehetett volna szerepeltetni a késő esti idősávban. A román társhatóság intézkedett az ügyben, és figyelmeztetésben részesítette a csatornát.

Téves az az állítás, mely szerint a Médiatanács kiskapukat kihasználva igyekezne szankcionálni azokat a külföldön letelepedett médiatartalom-szolgáltatókat, melyek a Cool TV-hez hasonlóan műsoraikat elsősorban magyar területre sugározzák és magyar közönségnek szóló tartalommal - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

A más tagállamban letelepedett médiatartalom-szolgáltatóval szemben jogmegkerülés esetén lefolytatható eljárásra, melyet az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelv rögzít, a magyar hatóságnak is lehetősége van, hasonlóan azokhoz a tagállamokhoz, amelyek hazai jogrendszerükbe átültették az irányelv ezen rendelkezéseit.

(mediainfo)

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek valóvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr935153647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása