HTML

Címkék

A közveszélyes személyeket kizárják a ValóVilágból - interjú

2011.01.28. 06:54 bence_


Rubin Kristóf szerint Szandika sírógörcse, Éva pánikrohama nem igényelt orvosi beavatkozást, pszichológus sem beszélt még a villalakókkal: elég volt, hogy a villanővér és a produkció vezetői megnyugtatták őket. A VV4 kreatív producere az [origo]-nak elmondta, miért nem volt internetes közvetítés a napokban, és azt is elárulja, hogy maximálisan elégedettek a castinggal, mert érzelmeiket nagyon erősen megélő játékosok kerültek be a villába. Gina és Kristóf elvesztését fájlalja, Olivér és Alekosz akcióin pedig jókat derül.

Számos összeesküvés-elmélet szültetett a Való Világ-gal kapcsolatban: Szandika sírógörcsöt kapott, rúgkapált, toporzékolt, ki akart jönni, ugyanakkor sok internezető tudni vélte, hogy lerúgta a kamerákat is a villában. Történt ilyen?

- Nem rongálta meg őket: kamerák nélkül hogyan csináltunk volna műsort? Ha megrongálta volna ezeket, már nem lenne villalakó, megszegte volna a szabályzatot. Mellesleg én örülök, hogy ennyi városi legenda, elmélet kering a Való Világ-gal kapcsolatban, mert azt jelenti, hogy mindenki erről beszél, mindenkit érdekel valamilyen szinten a műsor. Szandikáé pedig nem egy összeomlás, hanem egy lelki kiborulás volt, sírógörcsöt kapott. Elfáradt egy kissé, de amúgy szerencsés alkat, mert impulzív, extrovertált személyiség, folyamatosan adja ki magából a feszültséget.

Kijöhet, ha akar, és nincs pénzbírság?

- Csak annyit kell mondania, hogy "ki akarok menni a riportszobába", ott pedig elmondania döntését. Nincs kötbér. Minden magyar embernek alkotmányos joga a szabadság, csak a magyar állam, a bíróság dönthet úgy, hogy elzár valakit. A villalakók addig vannak benn, amíg ők akarják, önszántukból mentek be, senki nem kényszerítette őket. Az ő érdekük, hogy minél tovább benn legyenek, hogy később kihasználják az ismertség adta előnyöket. Úgy látom, hogy a játékról lemondó Gina és a kizárt Zsuzsi nagyon rossz hatással volt rájuk, mert többször a "megyek haza!"-szöveggel zsarolgatták egymást.

Szandika kiborult, Éva - úgy tűnt - pánikrohamot kapott, de amúgy is sok az indulat, sírás. Pszichológus volt benn náluk?

- Abban az esetben beszélne velük, ha szükség lenne rá. Pszichiáter figyeli őket folyamatosan, ő ajánlásokat tesz, ha valakit problematikusnak talál. Ő nem ítélte meg kirívó eseménynek az előzőeket. Abból, hogyan cselekszik valaki a közösségben, hogy mit mond, mennyire van magánál, mennyire befordult, abból szakember látja, hogy be kell-e avatkozni vagy sem. Most szerencsére semmi gond nincs, Szandika azóta jól van. Általában a kiboruló játékosokkal a villanővér beszél, a riportszobában, de ebben az esetben én is megerősítettem abban, hogy ha akar, elmehet, nincs retorzió. Ha közveszélyes lesz, mást bánt, akkor pedig a szabályok szerint el kell hagynia a villát. Amúgy pedig biztattam, hogy ragadja meg a lehetőséget, amit a műsor adhat neki. Orvosi felügyelet pedig van, Laci, Gina igénybe is vették.

Miért van most sokkal több balhé, nagyobb feszültség, mint a korábbi szériákban?

- Ez most más Való Világ, mások a szereplők. 2011-re meg is változott a világ, ugyanazt a lassan épülő történetet, mint a korábbiak, idén már nem lehetett volna sikerre vinni. Eleve az volt a cél, hogy olyan játékosokat szedjünk össze, akik a hétköznapi emberek karikatúrái, akik ugyanazt teszik, ugyanúgy működnek, mint a hétköznapi emberek, csak sokkal látványosabban, erősebben reagálnak dolgokra, miközben impulzív lények, és érzelmeiket leplezetlenül kimutatják. Sokkal inkább működik a játszma benn most, mint a korábbi szériákban, sokkal több az igazán nagy személyiség.

A médiahatóság figyeli a produkciót, sok volt a panasz. Kaptak levelet a NMHH-tól?

- Tudjuk, hogy fokozottan figyelik a műsort, de döntés nem született a panaszokkal kapcsolatban.

A 40 százalékos közönségarány meggyőző, a sok hiszti nem: jó volt a szereplőválogatás?

- A castinggal százszázalékig elégedettek vagyunk. A házaspár elvesztését viszont nagyon bánom, közép-hosszú távon nagyon érdekes lett volna, miképp működnek elzárva a világtól, hányszor, mikor áll ki egymás mellett férj és feleség. Béci és Gigi, a testvérpár esetében is működik a kapcsolat, érdekes, mikor és hogyan reagálnak valamire, mit tesz a másik ugyanakkor. Kristóf és Gina beválasztása nézői döntés volt, ma már nem tudjuk megmondani, hogy Stone és Nono jobb lett volna, vagy sem. Kristóféknál a kaposvári tévézők valószínűleg nagyon megnyomták a szavazatszámot.



Media_httpsorozatnezo_gixfb



Ha már szavazás: hány voks érkezik mostanában?

- Számot nem mondhatok, de párbajról párbajra növekszik. Most jutott el a műsor abba a fázisba, hogy olyan nagy az érdeklődés, hogy mindenki erről beszél. Együttműködéseket ajánlanak fel cégek, vetítésre látnák vendégül a villalakókat, wellness-hétvégét ajánlanak nekik, a sajtó is nagyon sokat foglalkozik a Való Világ-gal.

Még úgy is, hogy humort, vicces jeleneteket ígért a produkció, és főleg sírás és feszültség jön le az összefoglalókból?

- A műsor indulása előtt a célunk az volt, hogy nem a szexről és a botrányról, hanem a benti kapcsolatokról és a humorról szóljon a reality. A botrányt különben nem mi csináljuk, hanem a bulvármédia kelti életre ezeket. A benti kapcsolatrendszert pedig lehet látni az összefoglalókban, aki figyeli, észleli az érdekek összefeszülését, a nagy játszmákat. Humor is van szerintem, Olivér, Szandika, Alkosz, olyan figurák, akiken lehet derülni, sokakat megnevettetnek. Szerintem több humor van a VV4-ben, mint a korábbi évadokban. Amúgy a humor is egy tág fogalom, mindenkinek más, de Gombi hazatelefonálós jelenete, Alekosz udvari monológja mind igen szórakoztató jelenetek voltak.

Arról is szó volt, hogy stand-up-előadók lesznek a párbajokon, enyhítendő a feszültséget. Eddig egyszer volt, a legelején.

- Ez a tervünk valóba nem valósult meg, de műsoridő sem nagyon lenne ezekre a produkciókra. Nagyon jó lenne, elméletben, de a műsorból hangulatában igencsak kiugrana. Különben lehet, hogy beküldünk majd valakit, egy ügyes stand-upost, aki benn mond egy jópofa szöveget. Ez tehát még várat magára, de ami nagyon bejött, az interaktivitás, ugyanis az internetes kérdésekre nagyon sokat szavaznak: dönthetnek a történet alakulásában. Szerintem van ebben egy előremutató dolog, mert így a néző is aktív részese lehet a produktumnak. Az egyéni kreativitás nekem tetszik, él, mozog a dolog - és nem csak arról van szó, hány tucat villadal, VV-s poén, trükkös fénykép terjed a neten. A videófeltöltések miatt is fejlesztettük az oldalt.

De mégis sokszor megszakad az online stream, elmegy sokszor a kép. Mivel gyakran épp egy ordibálás vagy izgalmas beszélgetés közepén, a fórumozók szerint tudatosan veszi el a képet az RTL Klub.

- Több oka volt annak, hogy megszakadt a netes közvetítés. Egyfelől az elején technikai problémák is voltak, nagyon sokan akartak egyszerre streamet nézni, ezt pedig nem bírta el az oldal. Másfelől az új médiatörvénynek is meg kell felelnünk, és így egy új szituáció van, nem szeretnénk büntetést. Sokszor valóban nem volt adás a neten, gyakran inkább óvatosságból vettük el a képet. De ez változni fog, mert 15 perces késleltetéssel megy majd eztán a stream, és lesz egy külön ember, aki csak erre figyel. Mon
dok példát: fontos nekünk a nem villalakó emberek személyes jogainak védelme. Ha politizálnak, az sem szerencsés, ha kimegy a netre, elvégre ez egy szórakoztató műsor.

És a szórakoztatásba belefér a gyakori káromkodás? Ez ellen nem tesz valamit a produkció?

- Az emberek a magánéletükben sajnos sokat káromkodnak, bent, egy feszültebb légkörben sincs másképp. A tévében persze nagyon nem hangzik jól, nincs jó üzenete. Mindent elkövetünk, hogy kivágjuk a káromkodásokat, az adás végén az élő kapcsolás pedig egyre rövidebb, pont ezért - mert veszélyes. Azonban ha befolyásolnánk őket, az egész valóságtartalma sérülne, mert nem ösztönösen cselekednének, mert megjátszanák magukat, és nem arra figyelnének, hogy mit mondanak, hanem arra, hogyan.

(a cikket eredetileg az [origo]-n olvastuk)

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek valóvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr885153527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása