HTML

Címkék

Már 65 panasz a médiahatóságnál a Való Világ miatt

2011.01.20. 08:42 bence_


Az RTL Klub valóságshow-ja miatt eddig összesen 65 panasz érkezett a médiahatósághoz, de döntés még nem született - írja az [origo].

Az RTL Klub Való Világ című realityje miatt eddig összesen 65 panasz érkezett a médiahatósághoz - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság az [origo] kérdésére. Az NMHH korábbi, január 12-ei sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy napi öt-tíz panasz érkezik a műsor miatt (2009-ben volt olyan negyedév, amikor az összes hazai tévécsatorna és rádióadó műsorai miatt összesen tizennégy negatív észrevétel volt). A beadványok egy részét még nem dolgozták fel: többségük a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezéseinek megsértését kifogásolta, valamint általánosságban fogalmazott meg észrevételeket a műsorszámmal szemben.

A panaszok nagy száma miatt a médiatanács 2010. december 15-ei ülésén elrendelte a valóságshow általános hatósági ellenőrzését. "Folyamatosan vizsgáljuk a valóságshow-t, főleg a kiskorúak védelmére és a reklámszabályokra vonatkozó és a reklámszabályok megsértésére vonatkozó rendelkezések miatt. A médiatanács még nem hozott döntést a Való Világ ügyében" - tették hozzá.

(origo)

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: valóvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005153506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása