HTML

Címkék

Ötven éves a Flintstone-család

2010.10.03. 20:37 bence_


[Frissítve]: Az 50. születésnap alkalmából találtok néhány epizódot és két filmet az online sorozatok menüpontban!


Csütörtökön volt ötven éve, hogy bemutatkozott az amerikai tévé képernyőjén a Flintstone család, amelynek kőkorszaki világa a huszadik század közepének amerikai külvárosi életét parodizálva aratott sikert.

A két kőkorszaki szaki, Flintstone Frédi és legjobb barátja, Béni kalandjai jó tízezer évvel ezelőtt játszódtak Bedrockban. Családjuk semmiben sem különbözött a hatvanas évek amerikai dolgozó családjaitól, a korabeli technika pedig rendre visszaköszönt az őket körülvevő kőkorszaki kütyükben. Bár a rajzfilm gyermekeknek készült, a szatirikus párbeszédek a felnőtt közönséget is megfogták. A sorozat egyben a popkultúra krónikása volt és gyakorta feltűntek benne a kor legismertebb sztárjai - többek között Gina Lollobrigida és Tony Curtis.

Media_httpsorozatnezo_wzftq

Az 1960-ban indult rajzfilmsorozattól csak az 1990-es évek végén befutott Simpson család tudta elhódítani a leghosszabb ideig játszott animációs sitcom címét. A William Hanna és Joseph Barbera alkotta szériát 1960 és 1966 között hétköznaponként az esti főműsoridőben vetített 30 perces részekben az ABC televízió sugározta, majd 1967 és 1970 között szombat reggelenként az NBC ismételte.

A sorozat fülbemászó főcímdala, a Meet the Flintstones 1963-tól vezette be az egyes epizódokat. A B-52's rockegyüttes előadásában az első Flintstones-mozifilmben is ez a téma csendült fel. A Flintstone család rajzfilmes kalandjait az első években egy cigarettamárka szponzorálta. Frédi és Béni cserében megjelent a hirdetésükben. Ez a reklám ma már nemcsak az egészségvédőknél verné ki a biztosítékot, hanem a női érdekvédelmi szervezeteknél is: a klipben a két kőkorszaki szaki nyugodtan üldögélve füstöl, míg feleségeik a kertben szorgoskodnak. A sorozat sikere nyomán Flintstone márkanév alatt játékokat és vitaminokat is piacra dobtak, amelyek forgalmazása a mai napig tart. Frédi lányának nevével - Pebbles - pedig egy reggeli gabonapelyhet tettek népszerűvé a gyerekek körében.

A magyar változat Romhányi József rímekbe szedett, pazar humorú tolmácsolásban került adásba Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki címen. A rajzfilm főszereplőit olyan kitűnő színészek szólaltatták meg, mint Csákányi László (Frédi), Márkus László (Béni), Psota Irén (Vilma) és Váradi Hédi (Irma).

(MTI)

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek the flintstones

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr805153253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása