HTML

Címkék

A nemzeti összefogás erejéről forgatott dokumentumfilmet a Duna Televízió

2010.10.01. 20:13 bence_


Kéznyújtás után – ahol az ember győzött címmel készített dokumentumfilmet a Duna Televízió a magyarországi árvízkárosultak megsegítéséről, a nemzeti összefogás erejéről: Gantner Barnabás és Jámbor Eszter alkotását október 10-én, 15.10-től láthatják a Duna Televízió nézői.

Szeptember 28-áig közel 350 millió forintot gyűjtött össze a Nemzet Televíziója a magyarországi árvízkárosultak javára nézői, és ismert szervezetek, nagyvállalatok segítségével. Az összeget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek utalták át, s az adomány négy teljes falu - Szendrő, Ócsanálos, Tolcsva és Erdőhorváti – felújítandó házainak költségeit, és a nélkülözhetetlen ingóságok pótlását fedezi. A Duna Televízió napi műsorain kívül most filmen is bemutatja az eddig elért eredményeket.

Media_httpsorozatnezo_ddqjr

„Kézfogás előtt – ahol a víz az úr címmel a nézők nyáron már megismerhették azokat a településeket, amelyeket elsodort az ár. Most, a film második részében – Kéznyújtás után - ahol az ember győzött, október 10., 15.10 olyan családokat mutatnak be, amelyekhez eljutottak a nézők adományai. Ezekből fel tudták újítani házaikat, meg tudták vásárolni a tönkrement bútorokat, vagy háztartási eszközöket, és nyugodtan várják a téli hidegeket, hiszen – a Duna Televízió nézőinek jóvoltából – már van tető a fejük felett”- ajánlja alkotásukat Gantner Barnabás és Jámbor Eszter.

A film bepillantást nyújt az árvízkárosult családok mindennapjaiba éppúgy, mint a falvak vezetői előtt tornyosuló problémákba. A Duna Televízió és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet tárgyi emléket is kíván állítani a nézők segítőkészségének: Szendrő határában október 2-án, szombaton avatják fel az emléktáblát, melyen a következő szöveg olvasható. „Az árvízben megrongálódott házakat a Duna Televízió gyűjtéséből az Ökumenikus Segélyszervezet újítja fel. Szendrő – 2010”. A későbbiek folyamán Ócsanálos, Tolcsva és Erdőhorváti határába is hasonló táblák kerülnek ki, sőt, a felújított házakon kis réztáblával jelezzük majd, hogy a nézők adományából hozták helyre azokat.

Kéznyújtás után – ahol az ember győzött című dokumentumfilm a nemzeti összefogás erejéről október 10-én, 15 óra 10 perckor!

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: ajánló dokumentumfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr125153247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása