HTML

Címkék

Pilot-szemle: No Ordinary Family - 1x01

2010.08.22. 16:03 bence_


A No Ordinary Family érdekes koncepció, mert családi körbe hozza el azt, amit a Hősökben vagy a Misfits-ben már láthattak a nézők. Nem igazán foglalkoztunk eddig a sorozattal, ezért mindjárt az alapsztorival kezdem. A történet egy átlagos családról szól, akik igaz, hogy egy tető alatt élnek, de már alig beszélnek egymással. Mindenki a saját gondjaival van elfoglalva. Az apa a rendőrségen dolgozik, az anya kémikus, a két gyerek pedig iskolába jár, egymásra alig jut idejük. Egyik nap kitalálják, hogy elutaznak Dél-Amerikába, hátha akkor majd újra összekovácsolódik a család. Itt kezdődik el az, amire soha nem számítottak volna.

Every story has a beginning. But ours doesn't start the way i may think.

Media_httpsorozatnezo_lbdcf

Az utazás során repülőgép szerencsétlenséget szenvednek és a vízbe zuhannak, amiben - mint később kiderült - volt valamiféle furcsa anyag. Mindenki túlélte a balesetet, leszámítva a pilótát, de ettől az anyagtól mindnyájan furcsa képességekre tesznek szert. Ezekre majd csak hazatérésük után, néhány nap múlva lesznek figyelmesek. Jim a bűnüldözés során látja hasznát nem mindennapi ("no ordinary") adottságának. A legfőbb abilitás, amivel rendelkezik, hogy képes megfogni a fegyverből kilőtt golyókat, tud nagyot ugrani és többnyire sebezhetetlen. Stephanie (Julie Benz), mint mindig, késésben van aznap is, amikor rájön, hogy ő szupergyorsan tud futni. A lányuk képes olvasni mások gondolatában, a fiuk pedig bonyolult képleteket old meg pillanatok alatt. Mind olyan dolog, amiket már láthattunk más filmekben, sorozatokban.

Media_httpsorozatnezo_dibzb

Érzésem szerint itthon nem lesz nagy túlélési esélye, ahogy a Hősöknek sem volt anno. Egy kisebb kábeles csatornán, mint mondjuk az AXN egész jól tudna produkálni, de országos adón semmiképp sem tudom elképzelni, mert nem fog milliókat vonzani a témája.

A készítőknek ugyanakkor gratuláció jár, amiért ennyire jól ültették át a hősökkel operáló sztorit egy családias légkörbe. A karakterek is jók, Julie Benz pedig nagyot dob az összképen. Nem vártam sokat, de pont azt kaptam, amire számítottam. A No Ordinary Family így már biztosan azon őszi sorozatok közé tartozik, amelyeket érdemes lesz minimum bepróbálni. Innen már csak az a kérdés maradt, hogy merre fog elmenni a történet, ki mire tudja használni a képességét. Értékelés szempontjából 7/10 jár neki, mert lekötött végig, de a komolyabb akciók még váratnak magukra.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: kritika no ordinary family

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr995153057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása