HTML

Címkék

Haven – pilotkritika

2010.07.19. 06:39 bence_


Syfy, Haven. Már többször is foglalkoztunk vele. Közöltünk posztert, előzeteseket és sneak peek-eket meg hát mi tagadás én is vártam, de bár ne tettem volna. Így előzetesben annyit, hogy a pilotban kapunk az arcunkba egy halom nevet, egy eyecandy nyomozónőt és egy béna kezdetet.

Maga a történet az, hogy Audrey Parker ügynököt a főnöke Haven-be küldi, ahol az lenne a dolga, hogy megkeresse a szökésben lévő Jonas Lester-t és letartóztassa, ám amikor oda ér Jonas már halott és nem tudni, hogy hogyan és ki ölte meg (enyhén szólva megtanult repülni). Akkor kezdődnek el a bonyodalmak amikor Audrey és segítője Nathen, a helyi rendőr, megkezdik a nyomozást, hogy ki is ölhette meg Lestert.

Media_httpsorozatnezo_cizzu

Azt vártam, hogy egy kicsit tényleg Eureka-s lesz, erre fel semmi. De úgy semmi, hogy abszolút nem keltette fel az érdeklődésemet. Vártam, hogy mindenki próbálja megakadályozni Audrey-t a nyomozásban, hogy ne tudódjon ki az a természet feletti erőkkel rendelkező emberek cucc, erre fel Audrey simán “lebonyolít” egy nyomozást, nyomról nyomra haladva és még szembesül is ezzel a természet feletti erők dologgal Conrad által. De ott van például Marion esete, akit átvert a szerelme és mérgében égszakadás, földindulás lesz, mert amikor mérges akkor az időjárás is rossz, egy szóval tudja befolyásolni az időjárást. Meg ugyebár vannak azok a furcsa, hirtelen időjárás változások, csak lazán közlik Audery-val, hogy Havenben ez már csak így van. (csak én éreztem soknak azt a ködöt? elsőre azt hittem, hogy valami homokvihar vagy mi a szösz, kissé eltúlozták) Tisztára mintha a CSI szerkezetét látnám: haláleset, nyomozás, megoldás, lezárás. Nagyjából ennyi volt a pilotban is. Pedig vevő vagyok az ilyen misztikus témájú sorozatokra, de hát na…

Media_httpsorozatnezo_nsejd

Konkrétan nincs olyan dolog az első részben, amiért tovább kellene nézzem. Vagy igen? Talán igen és itt jön képbe Stephen King: The Colorado Kid-je. A város két újságírójának ugyanis ismerős Audrey valahonnan és ekkor kerül elő egy régi újság, ahol a kiköpött Audrey hasonmás van az újság címlapján egy régi megoldatlan gyilkossággal kapcsolatban. Talán a nyomozónő valamelyik rokona és gondolom ki is fogja deríteni, szóval úgy dönt, hogy még marad egy kis ideig Haven-ben ééés vége az első résznek.

Media_httpsorozatnezo_epiid

A sorozatnak még adok esélyt, megnézem a következő két-három részt és ha továbbra sem lépnek előbb, egy kicsit nem indulnak be a dolgok és nem érzem azt, hogy mikor jön már a következő rész, akkor hagyom és majd valamikor ledarálom. Ez a pilot csalódás volt nekem így hát ez csak egy 4/10-et kap tőlem.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


1 komment

Címkék: kritika haven pilot-szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr265152916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyúl_Béla 2010.07.19. 06:39:00

Nekem két jelenet volt nagyon furcsa (spoileres):- amikor az autó a szakadék szélén egyensúlyoz és megérkezik a rendőr. Erre elkezdenek poénkodni a bent ülő csajjal, ahelyett, hogy kiráncigálná onnan. Elhiszem, hogy kemény gyerekek, de azért ennyire ne legyenek.- az említett köd résznél, hogy nem menekülnek be a házakba, hanem elkezdenek ténferegni az utca közepén, ahol hirtelen előkerül egy dudáló kamion, aki persze nem fékez a tejködben, hanem dudál mert az jó és egyátalán nem klisés.
süti beállítások módosítása