HTML

Címkék

The Lost Room – Az elveszett szoba - írta endel

2010.07.11. 01:14 bence_


2006. december 11., a csodadátum, amikor útnak indult a The Lost Room nevű mini-series, de még milyen mini! Sajnos nem arra a sorsra jutott, mint a Battlestar Galactica, ami ugyancsak minisorozatnak indult, s szépen kinőtte magát még 4 évad alatt. A Sci-Fi műfajú, misztikummal, akcióval és fantáziával teli sorozat történetét tekintve is egyedit alkotott és maradandót, legalábbis  számomra.

A csupán 6 részt átölelő történet Joe Miller nyomozó egyik különleges ügyével kezdődik, ahol 2 ember gyakorlatilag megsül. A nyomozás során Millerhez kerül a 10-es számú szoba kulcsa, amit hazavisz, s kitapasztalja mire való. Egy motelszoba ajtaját nyitja, ami a következőképpen működik:  A kulcssal bármely ajtót nyitva a motelszobában találod magadat, míg a szobából bármelyik ajtót kinyithatod, amelyiket szeretnéd, ha elképzeled magad elé, s már jártál ott. Teljesen egyszerű, ugye?

Media_httpsorozatnezo_neyqf

A problémák akkor kezdődnek, amikor lánya, Anna a szobában reked, s eltűnik. Innentől a történet váza egyértelmű, Joe bármit megtesz, hogy lányát visszaszerezze, amit csak különböző tárgyak (object) segítségével teheti meg. Ezek a tárgyak mind a motelszobából származnak, s több száz található belőlük világszerte, mind különböző funkcióval. Beszélhetünk itt embereket sütő tollról, falakat ledöntő óráról, vagy buszjegyről, ami Új-Mexikóba repít. Joe Miller különböző tárgygyűjtőkkel szövetkezik annak érdekében, hogy lányát újra láthassa, folyamatosan kutatja a motelszoba történetét, az ott végzett kísérleteket, s sikerrel jár. Természetesen a történet happy end-je, hogy Joe újra láthatja Anna-t.

Szereplők tekintetében az egyik legszimpatikusabb gárdát hozták össze, beszélhetünk itt Joe Millerről, a főszereplőről,  akit Peter Krause játszott (Six Feet Under,  Dirty Sexy Money, Parenthood). Mellékszereplőként megkapjuk először Wally-t, alias Peter Jacobsont (House M.D.), majd Jennifert, akit Julianna Margulies alakított (ER, The Good Wife). Ezen színészek tekintetében láthatjuk, hogy nem volt hiány tehetségben.

Értékelés szempontjából nekem ez egy 8/10 volt, megérdemelt volna 1-2 évadot minimum, volt benne fantázia, érdekes volt a sztori, lekötötte az embert, kár érte.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: kritika the lost room

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr305152910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása