HTML

Címkék

Idén a Duna Televízió közvetíti az Eurovíziós Dalversenyt

2010.05.12. 23:07 bence_


A Duna Televízió az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) felkérésére élőben közvetíti Oslóból az 55. Eurovíziós Dalversenyt: Május 25-én és 27-én 21 órától az elődöntőket, május 29-én 21 órától pedig a döntőt követhetik figyelemmel a Nemzet Televíziójának nézői. Három visszaszámláló show-val is jelentkezik a csatorna, május 20-án 22 óra 30-tól, május 21-én 21 óra 55-től és május 24-én 15 óra 50-től.

 

Az MTV 2009 őszén anyagi okokra hivatkozva nem nevezett versenyzőt és a visszalépés mellett döntött.

A műsor szerkesztője, Morvai Noémi elmondta, a helyszínről a Duna Televízió tudósítója, Cser Attila jelentkezik majd élőben, itthon pedig Jeszenszky Zsolt „popszakértő” lesz a kommentátor. „Nézőink már május 20-tól követhetik az eseményeket: egyrészt műsorainkban, hiszen a Kívánságkosár, a Hattól nyolcig és a Család-Barát naponta élő bejelentkezésekkel, valamint az Eurovízión korábban már sikerrel szerepelt magyar előadókkal várja Önöket, másrészt pedig a május 10-én induló minisite-on (dunatv.hu/eurovizio), ahol érdekes információkat olvashatnak, játszhatnak, valamint ismerkedhetnek a versenyzőkkel. A döntőhöz közeledve pedig a Híradóban és TÉRkép című műsorunkban is beszámolunk majd a friss hírekről”- tájékoztatott a szerkesztő.

Arra biztatjuk nézőinket, hogy kérdezzenek a versenyzőktől: az eurovizio@dunatv.hu címre küldött kérdésekre tudósítónk a helyszínen kér majd választ, és természetesen játszhatnak is velünk: az Eurovízió totóban meg lehet majd tippelni, kik jutnak be az elődöntőkből a döntőbe. A helyesen válaszolók között Duna Televíziós ajándéktárgyakat sorsolunk ki, és eurovíziós különlegességekkel is készülünk – de hogy pontosan mivel, az még egyelőre maradjon titok.

A Nemzet Televíziója három, egyenként félórás visszaszámláló show-t is műsorára tűz, melyből megismerhetjük a helyszínt, Oslót, valamint a 39 versenyzőt és a dalokat. Így az elődöntők idejére már mindenki megtalálhatja kedvencét, akire majd voksolhat. „Bár Magyarország területéről idén sajnos nem szavazhatunk, hiszen versenyző nem indult – mint ismeretes, a Magyar Televízió 2009 őszén anyagi okokra hivatkozva visszalépett -, de a magyar ajkúak igen (amennyiben országuk nevezett előadót), így számunkra fontos, hogy – az EBU felkérésére – közvetíthetjük az adást”- folytatta Morvai Noémi.

Európa kedvenc tévéshow-ján minden versenyző igyekszik a saját kultúráját bemutatni, odafigyelve a színpadképre, jelmezre, sminkre, hajviseltre is, hiszen sokszor ezen múlik a siker. Több száz millióan nézik őket világszerte: nem csak a jelöltindító országokban, hanem a hatalmas rajongótáborral rendelkező Ausztráliában, Új-Zélandon vagy Japánban is. A versenyzők mindent megtesznek – sokan például Mister Eurovision, azaz Johnny Logan segítségét is igénybe veszik, aki már több díjnyertes dalt írt a fellépőknek –, hiszen a presztízsen túl óriási financiális vonzata is van a győzelemnek. Következő évben ugyanis a nyertes országa rendezheti a versenyt, s így egy héten keresztül rájuk figyel a világ.

Sokan épp ezért nagyon tudatosak: Svédország szintén az alapos előkészítésnek köszönhette 1974-es győzelmét, amit az ABBA Waterloo-ja hozott el számára, de Céline Dion vagy Cliff Richard karrierjében is meghatározó volt az Eurovíziós Dalverseny. A finn Lordi 2006-os győzelme után pedig szinte nemzeti hős lett: teret neveztek el a zenekarról, és az elnökkel is találkozhattak. Cser Attila szerint a finnek egyébként is rendkívül komolyan veszik a versenyt, s ha elveszítik azt, számukra szinte olyan, mint a magyaroknak a mohácsi vész. Apropó magyarok, az elmúlt években többek közt Horváth Charlie, Rúzsa Magdi, a NOX és Csézy képviselte hazánkat, de eddig még eurovíziós győzelemnek nem örülhettünk.

Az idei azeri versenyző, Safura Alizadeh viszont különösen kedves a szívünknek, – nyilatkozta az adó – hiszen a Duna Televízió és az azerbajdzsáni közszolgálati televízió között szoros partnerkapcsolat épült ki az elmúlt években: Cselényi László, a Duna Televízió elnöke nemrég Duna-díjjal tüntette ki Dr. Haszan Haszanovot, Azerbajdzsán leköszönő nagykövetét, és többször volt Magyar-, illetve Azeri-nap is a két televízióban.

„Nagyon örülök, hogy én lehetek a felelős szerkesztője az Eurovíziós Dalverseny közvetítésének, hiszen közel áll hozzám ez a világ – egyébként is egy olyan műsorban, a Kívánságkosárban dolgozom, ahol a zenéé a főszerep. Kihívást jelent számomra, aminek igyekszem minél jobban megfelelni”- árulta el Morvai Noémi, s hozzátette: reméli, hogy jövőre a Duna Televízió szervezheti meg az itthoni válogatót, és magyar versenyzőért is izgulhatunk majd. Mint ahogy ő is minden évben értük drukkolt.

 

 

 

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr315152863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása