HTML

Címkék

Happy Town

2010.04.21. 21:22 bence_


Welcome to Haplin, or as some folks like to call it Happy Town.
Végre itt van, megérkezett a Happy Town, amit én azért vártam már nagyon, mert a Harper’s Island véget értével nem igazán maradt a misztikus-horror kategóriába tartozó sorozatom. Igaz, ott van a Supernatural, ami jó is, de valahogy nekem nem vált akkora kedvencemmé, hiába kedvelem a műfajt. Visszatérve a dologra, nem kisebb feladat jutott a Happy Town-nak, mint többre vinni az ABC-n nagyjából egy éve ugyanekkor indult horror-sorozatnál, amit az első évad után elkaszáltak. A tovább után spoileresen folytatjuk.

A sztori nagyjából hasonlít tehát a Harper-szigetben látottakhoz. Adott egy békés kisváros, Haplin, amit a helyiek csak Happy Town-nak emlegetnek, ami érthető, mert minden rendben megy, a hely egyik legnagyobb büszkesége, a kenyérgyár szépen működik, van munka, mindenki boldog. Egészen eddig, amíg a nyugalmat egy brutális gyilkosság meg nem töri. A helyi seriff természetesen egyből rááll az ügyre. A történet során kiderül, hogy nem újszerű a dolog, korábban már történtek hasonló gyilkosságok a városban. Elmondja, hogy 12 éve kezdődött a dolog egy 18 éves lány eltűnésével, aztán 7 éven keresztül minden évben valaki csak úgy köddé vált. A gyilkos a “magic man” becenevet kapta, mert nem hagy maga után nyomot, minden kis bizonyítékot mágikusan eltűntet.



Az elején “in medias res” egyből belecsapunk a lecsóba. A gyilkos, akinek az arcát nem látjuk, egy helyi polgárból próbál kihúzni néhány szót egy kis faházban, majd miután megtudta, amit akart, hidegvérrel megöli az áldozatát, méghozzá nem is akármilyen eszközzel (a képen látható). Az első 30 perc szinte csak azzal megy el, hogy Henley, az egyik főszereplő csaj megérkezik a városba. Megismerjük a további szereplőket, a seriff fiát, a fiú családját, Henley lakótársait és így tovább. Az epizód akkor válik izgalmasabbá, amikor a seriff egy régi ismerőse visszatér a városba, akit már egyszer kitiltott. Az természetesen nem derül ki, hogy ő áll-e az újabb gyilkosság mögött vagy, hogy konkrétan miért került száműzetésre anno.Egy rakat kérdés merült fel a pilot során, amire választ akarunk kapni. Például, hogy mik azok a rejtélyes kérdőjelek? Végig a városban, az épületeken, a plakátokon. És, ha ez még nem lenne elég, akkor a végén megpillantunk egyet az újonc csaj hátán is.

Az elvárásaim nagyon voltak, így az értékelésem az első 30 perc alapján csak olyan 5-6 körüli lenne, de az utolsó 15 perc felhúzta rendesen, a vége előtti néhány képsort már nem is említve. A szereplőgárda többnyire elfogadható, a pilot megállja a helyét, ha azt nézzük, hogy a bevezetésről kell szólnia az első résznek, így az értékelésem 7/10 körül van és a folytatásra már megvett magának.

★★★½☆

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: sorozatok

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr625152815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása