HTML

Címkék

Gyémántbúvárok: cápák a vízben, orvvadászok a tengeren, és dollármilliók az óceán fenekén

2013.02.18. 14:27 bence_


A Discovery Channel vadonatúj sorozata, a Gyémántbúvárok olyan vállalkozó kedvű bátor tengerészeket mutat be, akik gyémánt után kutatnak Washington államtól kezdve egészen a hajóroncsairól és legendás viharairól híres dél-afrikai Csontváz-partig. A John kapitány által vezetett csapatot egy nemzetközi bányászati cég bízta meg azzal, hogy Dél-Afrikában a Groen folyó eredeti torkolatánál kutassanak gyémánt után, mert itt az óceán fenekén egy ígéretes lelőhelyet gyanítanak. 



Több milliárd dollár értékű csiszolatlan gyémánt rejtőzik az óceán mélyén, arra várva, hogy megváltoztassa azon emberek életét, akik elég bátrak és vakmerőek ahhoz, hogy életük kockáztatásával merüljenek le a hőn áhított drágakövek birodalmába. A Panda Marine, a világhírű nemzetközi bányászati cég egy mindenre elszánt tengerész csapatot kér fel a rettenthetetlen John kapitány vezetésével, hogy Dél-Afrika partjainál eltemetett gyémántok után kutassanak.

A Panda Marine egy kimondottan gyémántlelőhelyek feltárásával foglalkozó cég, akik a tengeri bányászatra szakosodtak. Csapatuk mindent egy lapra tesz fel: életüket és testi épségüket kockáztatják, cápákkal, orvvadászokkal és a kiismerhetetlen időjárással dacolva merülnek víz alá minden egyes kihajózásukkor, néha akár 15 méter magas hullámokkal dacolva. Szerencsére John kapitány és maroknyi csapata tapasztalatoknak nincs híján és rendelkeznek minden, a gyémántbányászathoz szükséges felszereléssel. A Gyémántbúvárok olyan vizekre kalauzolnak el minket, ahol tengerészek néznek szembe félelmeikkel a csodás kincsek reményében. Dráma a fedélzeten, dollármilliók az óceán fenekén.


A csapatot John kapitány vezeti, aki egy igazán nagy játékos, Harley-Davidson rajongó és nem utolsó sorban pénzzel mindig motiválható. A hajó személyzetének további tagjai John fia, Jason, akinek apjához hasonló forrófejűsége és indulatossága folyamatos feszültség és belháborúk forrása. Az első tiszt J.R., volt tengerészgyalogos, aki mindent megszerel; Marty, egy mohikán-szakértő búvár, akinek gondjai akadtak a hatóságokkal; Sam, Marty legjobb barátja és Doc, aki a csapat legidősebb és legfurcsább tagjaként az orvos és a szakács szerepét tölti be egyszerre a hajón.


A hat mindenre elszánt amerikai a világ egyik legelhagyatottabb partvidékén, a dél-afrikai Csontváz-parton keresi a szerencséjét. A namíbiai partszakasz nem a legbarátságosabb helyszín. A folytonosan vándorló homok újra és újra „csontvázak” eképesztő skáláját tárja fel: megtalálható itt, a zátonyra futott hajókétól az elhagyott, bedőlt fúrótorony maradványain át a hófehérre szikkadt csontokig minden. A világ legnagyobb gyémánttelepei találhatóak itt, a dűnék és az óceán igazi kincseket rejt. Még mielőtt a dűnék - egymillió éve - kialakultak volna, a sebes folyású Oranje drágakövek és iszapos kavicshordalék keverékét szállította a dél-afrikai partoktól a tengerbe. A hordalék lerakódott a tengerfenéken, a drágaköveket pedig észak felé sodorták, és a namíbiai partok előtt rakták le az áramlatok, ahol végül az Oranje völgyéből származó iszap és üledék nyelte el azokat.

Gyémántbúvárok – február 17-én 23:00 órától, csak a Discovery Channel műsorán

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: ajánló gyémántbúvárok

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr425154054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása