HTML

Címkék

Minisorozat készül Máté Bence természetfotós munkájáról

2011.05.30. 00:37 bence_


Különleges saját gyártású produkcióval rukkol elő a Spektrum TV. A magyar ismeretterjesztő csatorna a Természetfilm.hu (Magyarország) és a Nutshell Productions (Egyesült Királyág) közreműködésével nagy felbontású HD természetfilm-sorozat gyártásába fogott: a világhírű természetfotósról, Máté Bencéről forgatnak egy három részes minisorozatot.

A 26 éves Máté Bence gyerekkora óta a fotózásnak él. Világszerte elismert tehetségével csak találékonysága veszi fel a versenyt, hiszen az évek során elérte, hogy láthatatlanná váljon, legalábbis a madarak számára. Olyan leseket épített, amelyek lehetővé teszik, hogy a madarakat természetes környezetükben fotózza le, úgy, hogy azok erről mit sem sejtenek. Bence munka közben szinte eggyé válik környezetével. Többek között ennek is köszönheti, hogy nevét természetfotós körökben világszerte elismerik. Legutóbbi sikere, hogy a Londoni Természettudományi Múzeumban átvehette ’Az év természetfotósa’ díjat, amelyet tavaly nyert el Árnyjáték című fotójával. Ugyanezzel a fotóval 2010-ben a magyar szemlén is tarolt, itthon is ő lett az év természetfotósa.

Termeszetfilm

Forrás: termeszetfilm.hu

Az egyedülálló filmsorozatban megismerhetjük Bence magyarországi leshelyeit, valamint magukat a főszereplőket: a szalakótát, a gyurgyalagot, a búbos bankát, a szürke gémet, a nagy kócsagot és társaikat. Mindeközben bepillanthatunk a természetfotózás és Bence varázslatos világába, amely nem kevés kalanddal és humorral párosul.

A forgatás már elkezdődött, a sorozatot a Spektrum természetfilmjeinek szerkesztő munkatársa, Molnár Attila Dávid rendezi, a vezető operatőr pedig a háromszoros Aranyszem-díjas Tóth Zsolt Marcell.

A Láthatatlan Madárfotós (The Invisible Bird Photographer) címmel készülő minisorozatot idén decemberben mutatja be a Spektrum TV.

Ezen a héten történik:

A stáb ezúttal olyasmire vállalkozott, amire eddig nem nagyon volt példa: Máté Bence leseit kívülről filmezik le “akció” közben. Ehhez az operatőröknek is láthatatlanná kell válniuk, így a leseken kívül, álcázott helyeken állítják fel a kamerát, és a jobb képek érdekében több mini kamerát, valamint automata, távolról irányítható kamerákat is alkalmaznak. A cél az, hogy a nézők egy képen láthassák a madarakat és a detektívüveget, amellyel Máté Bence forradalmasította a természetfotózást.

Ezzel párhuzamosan a stábnak sikerült megszereznie a legendás Phantom Highspeed kamerát. Az 1000 képkocka / másodperces felvételi sebességre képes készülék eddig csak a Red Bull Air Race forgatások alkalmával volt Magyarországon.

A Phantommal készülő lassított felvételek a filmsorozat leglátványosabb részei lesznek, amennyiben az időjárási körülmények is megfelelőek lesznek.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005153727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása