HTML

Címkék

Áprilisban indul a Csillag születik 3, Nagy Sanyi az új műsorvezető

2011.02.25. 05:39 bence_


Tavasszal visszatér az RTL Klub képernyőjére az egyik legsikeresebb televíziós szórakoztató műsor, a Csillag születik. A tehetségkutató harmadik szériájának Ördög Nóra és Nagy Sanyi lesz a műsorvezetője, zsűrijét a második Csillag születikben megszeretett Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás és Fáy Miklós alkotja.

Kolosi Péter: 2011-ben a tehetségek az RTL Klubnál vannak

Tavasszal visszatér a Csillag Születik az RTL Klub képernyőjére, ősszel pedig indul a minden rekordot megdöntő és korábbi sikert felülmúló X-Faktor második szériája. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója sajtótájékoztatón számolt be a csatorna tavaszi műsorterveiről és a ValóVilág 4 társadalmi szerepvállalásáról.

- Az RTL Klub tavaszi műsortervei kapcsán kikerülhetetlen a ValóVilág említése, amely naponta kétmillió embert ültet a képernyő elé. A ValóVilág sikere már csak azért is figyelemre méltó, mert nagyon régen nem volt olyan erős januárunk, mint idén: 9 éve volt utoljára ekkora különbség az RTL Klub és a nézettségben utána következő csatorna között. Ráadásul december 25-e óta az RTL Klub minden estét megnyert főműsoridőben a 18-49 éves korosztályban. A ValóVilág már nem csupán egy műsor, hanem a villalakóknak és a nézőknek is rendszeres programot ad: este hétkor a képernyők előtt tévéműsorként, napközben pedig rendszeres beszédtémaként iskolai, munkahelyi és baráti közösségekben.

http://static.indafoto.hu/swf/photo_stream.swf

- Véleménye szerint miért ilyen sikeres a ValóVilág?

- Ugyanolyan napi sorozat, mint a Barátok közt, igaz, ez nem előre megírt forgatókönyv alapján kerül adásba. Bár mi is hallottunk azokról az elméletekről, amelyek ezeket a legendákat akarták erősíteni. Sokkal drágább és bonyolultabb lenne azonban előre megírt forgatókönyv szerint gyártani a VV-t. Mi a ValóVilág esetében a megfelelő karakter kiválasztásában hiszünk, és a villalakók valódi villaéletét mutatjuk be esténként. Náluk is, mint a nézők esetében vannak hullámvölgyek, örömök, érzelmek, drámai pillanatok. Ezért is szeretik a nézők. Az RTL Klub nézettségét főműsoridőben a ValóVilág alapozza meg, de az utána következő műsorok, a Fókusz, a Barátok közt és a sorozatok is sokkal nézettebbek és közkedveltebbek, mint a versentyársaink műsorai.

- Korábban a ValóVilág fontosnak tartotta, hogy jótékonysági akciók mellé álljon.

- Azt gondoljuk, ha egy műsor ennyire sikeres, nem teheti meg, hogy ne vállaljon fel bizonyos társadalmi ügyeket és ne álljon ki bizonyos ügyek mellett. Az egyik ilyen ügy, amelyet fontosnak tartott az RTL Klub jelenleg is zajlik: meghirdettünk egy dohányzás ellenes kampányt. Folyamatosan figyeljük a villalakókat, hogy valóban betartják-e, amit vállaltak, és nem gyújtanak rá. Az a villalakó, aki kitart és nem gyújt rá, nyáron egy dohányzás ellenes kampány arca lesz. Többen vállalták, hogy leszoknak a dohányzásról, de Jerzy és Béci már három hete kitart az elhatározása mellett. Az akció persze nem olyan látványos, de a műsorban időről időre visszatérünk rá, hogy a fiúk továbbra sem adták fel, amit vállaltak. A másik fontos társadalmi probléma, amelyre szeretné felhívni a figyelmet az RTL Klub, az a gyermekéhezés, és ezzel kapcsolatban nézőinkkel és a mobilszolgáltatókkal együtt anyagi segítséget is szeretnénk nyújtani. Azt hiszem egy társadalom szégyene, ha gyerekek alultápláltak vagy éheznek. Ez ellen mindenkinek tennie kell, ezért az RTL Klub úgy döntött, hogy a ValóVilág4 keretein belül egy héten át gyűjtünk a gyermekek alultápláltsága és éhezése ellen.

Media_httpsorozatnezo_tfqsi

- A ValóVilág korábbi szériájában már volt ilyen kezdeményezés, és sikeres volt.

- Valóban, 2004-ben több, mint 80 millió forintot adakoztak a nézők a villalakók és Ennio Morricone segítségével a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány javára. Bízom benne, hogy ez a jótékonysági akciónk is sikeres lesz. Sőt, kifejezetten szeretném kérni a nézőket, hogy küldjenek majd egy sms-t a megadott telefonszámra, hiszen a gyermekek egészséges táplálkozása legalább olyan fontos, mint hogy ki marad bent a villában. Ezúttal a Minden gyerek lakjon jól alapítvány javára gyűjtünk. A jótékonysági március 14-én, hétfőn kezdődik, és szombaton sem kiválasztás, sem párbaj nem lesz, helyette egy adománygyűjtő ValóVilág showműsort sugárzunk majd.

- Az RTL Klub tavaly nemcsak ígérte, hogy 2010 az X-Faktor éve lesz, hanem az eredmények igazolták, így is lett. 2011-ben viszont a tehetségek egyértelműen az RTL Klub képernyőjén tűnnek fel: tavasszal Csillag Születik, ősszel X-Faktor szerepel a műsortervben.

Media_httpsorozatnezo_icfsp

- Amikor eldöntöttük, hogy elindítjuk az X-Faktort, számítottunk rá, hogy sikeres lesz, de hogy ennyire, az minket is váratlanul ért. Joggal idézte mindenki az RTL Klub szlogenét, hogy 2010 az X-Faktor éve volt. A műsor egy jó formátum, profi stábbal, nagyszerű mentorokkal és kiváló énekesekkel. Eredetileg úgy terveztük, hogy az egyik évben Csillag Születik, a másik évben X-Faktor lesz az RTL Klub képernyőjén. Látva azonban az elképesztő sikert, megváltoztattuk az eredeti elképzelést. Tavasszal így a Csillag Születik, ősszel pedig az X-Faktor lesz az RTL Klub képernyőjén. A Csillag Születik 2009. legnézettebb televíziós műsora volt a döntőt több, mint 3 millióan látták. A Csillag Születiket azért találtuk ki, mert szerettük volna feléleszteni, modern változatban visszahozni a képernyőre a Ki mit tudot. Míg az X-Faktorban azokat az énekeseket kerestük, akikből popsztárok válhatnak, a Csillag Születikben nem az énekesekre helyezzük a hangsúlyt, bár ebben is megmutathatják magukat azok, akik nem férnek bele a popkategóriába. Említhetném Susan Boyle esetét, aki Angliában nem az X-Factorban, hanem egy Csillag Születikhez hasonló, műfaji megkötések nélküli tehetségkutatóban tűnt fel.

- Sokáig titok volt, kik lesznek a műsorvezetők és a zsűri tagjai. Miért emellett a hat ember mellett döntött a csatorna?

- Ördög Nóri személye egy percig sem kérdőjeleződött meg, mindent tud, amire ebben a műfajban szükség van. Ráadásul évek óta szerkesztője is ezeknek a tehetségkutatóknak, így minden nap együtt él a produkcióval, miközben helytáll a Reggeliben is. Ez az ő munkabírását dicséri. Stohl Andrással kiváló párost alkottak, András azonban saját érdekei elé helyezte a műsor érdekeit, amelyet becsülendőnek tartottunk. Elfogadtuk a döntését, hogy a folyamatban lévő pere miatt nem akarta, hogy az újságok az ő bírósági tárgyalásáról írjanak a műsor helyett. Azért esett végül Nagy Sanyira a választásunk, mert a személye tökéletesen illik a tehetségkutatóhoz, ráadásul korábban már dolgozott az RTL Klubnál. Ami a zsűrit illeti, azt gondoljuk, ha valami jól működik, nem kell rajta változtatni. A két évvel ezelőtti négy ember tanácsaival, hozzáállásával, gondolataival, viselkedésével értéket adott a Csillag születik második szériájához, ezért nem akartunk helyettük új zsűritagokat választani. Örültünk, hogy amikor Karácsony előtt nem sokkal, a műsor visszatérésének bejelentése előtt megkerestük őket, mindannyian igent mondtak a felkérésre.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek csillag születik

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr995153617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása