HTML

Címkék

Golden Globe élőben az HBO-n

2010.12.22. 16:59 bence_


Az Emmy-díjeső után most a 68. Golden Globe-díjátadó gálán izgulhatunk az HBO-produkciókért. A csatorna saját gyártású műsorai ugyanis – valamennyi televíziós társaságot megelőzve – összesen 12 jelölést tudhatnak magukénak. A díjátadót 2011. január 16-án Los Angelesben tartják, amelyet Magyarországon az HBO közvetít élőben.

A Golden Globe-gála magyar idő szerint 2011. január 17-én hajnali 2 órakor eredeti nyelven lesz látható az HBO műsorán, majd január 22-én (szombaton) 18 órától vágva és feliratozva kerül adásba.

Az Oscar-esélyeket is előrejelző Golden Globe-díjakat idén is a hollywoodi külföldi filmes újságírók szövetsége (HFPA) ítéli oda. A Golden Globe-várományos HBO-s jelöltek között szerepel többek között a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó és a Temple Grandin, amelyek egyenként három jelölést zsebeltek be.

A 68. Golden Globe-díjak HBO-s várományosai:A 20-as évek Amerikáját és Nucky Thompson gengszterkedését megidéző Boardwalk Empire - Gengszterkorzó beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis három jelöléssel is büszkélkedhet. Terence Winter és Martin Scorsese gengsztereposza január 10-én érkezik az HBO-ra, de az HBO On Demand felhasználói számára már az első hat rész elérhető lesz jövő hétfőtől.

  • Legjobb drámai tévésorozat
  • Legjobb férfi főszereplő (drámai tévésorozat) – Steve Buscemi
  • Legjobb női mellékszereplő (tévésorozat, minisorozat vagy tévéfilm) – Kelly MacDonald

A Legjobb tévéfilm címre is esélyes a Claire Danes főszereplésével készült Temple Grandin, amely szintén három jelölést kapott. A hét Emmy-díjas életrajzi film december és január folyamán több alkalommal is látható az HBO-n.

  • Legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm
  • Legjobb női főszereplő (televíziós minisorozat vagy tévéfilm) – Claire Dane
  • Legjobb férfi mellékszereplő (tévésorozat, minisorozat vagy tévéfilm) – David Strathairn

A Dr. Jack Kevorkian életét feldolgozó Dr. Halál című életrajzi film összesen két kategóriában remélhet díjat. A két Emmy-díjas tévéfilm 2011 februárjában érkezik a hazai mozicsatornára.

  • Legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm
  • Legjobb férfi főszereplő (televíziós minisorozat vagy tévéfilm) – Al Pacino

A „The Special Relationship” az egykori angol miniszterelnök, Tony Blair (Michael Sheen) és az USA exelnöke, Bill Clinton (Dennis Quaid) kapcsolatát mutatja be. A politikai film öt Emmy-jelölése mellé most két Golden Globe-jelölést is begyűjtött. A magyar HBO-ra várható jövő év második felében érkezik.

  • Legjobb férfi főszereplő (televíziós minisorozat vagy tévéfilm) – Dennis Quaid
  • Legjobb női mellékszereplő (tévésorozat, minisorozat vagy tévéfilm) – Hope Davis

A 2010-es év egyik legnagyobb durranása Az elit alakulat alkotóinak új minisorozata, a The Pacific - A hős alakulat volt, amely nyolc Emmy-szobra mellé most egy Golden Globe-jelölést kapott. A minisorozat december 27. és 31. között dupla részekkel látható az HBO2-n.

  • Legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm

A boldogságszakértő Ray Drecker sorozata, a HUNG - Neki áll a zászló szintén egy jelölést kapott. December 18-án hajnalban az HBO Comedy műsorán félsorozat-maratonnal fejeződik be a második évad.

  • Legjobb férfi főszereplő (vígjáték- vagy zenés tévésorozat) – Thomas Jane

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr35153460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása