HTML

Címkék

50. heti magyar nézettség

2010.12.22. 04:16 bence_


Lezárult az X-Faktor, a nézők Vastag Csabát választották a tehetségkutató győztesének, az RTL Klub egy sikeres produkció végén a nézettségnek is örülhet. A műsor ugyanis hónapokon át uralta a nézettségi listákat, a hétvégén is mind a két nap az RTL Klubra kapcsoltak a legtöbben főműsoridőben.

A legtöbb néző - péntek kivételével - az 50. héten minden nap az RTL Klubot választotta főműsoridőben. A 18 és 49 éves korosztályban a szombati (55,7% SHR), illetve a vasárnapi X-Faktor döntő (53,5% SHR) és a pénteki Megasztár finálé (tv2, 46,6% SHR) volt a három legnézettebb műsor a múlt héten. A teljes lakosság körében is osztatlan sikert aratott az RTL Klub zenei tehetségkutatója, hiszen a vasárnapi döntőt a nézők 51,8 százaléka nézte, több mint 2,8 millióan izgultak, ki nyeri az év zenei tehetségkutatóját. Kijelenthető, hogy 2010 valóban az X-Faktor éve volt.

Az RTL Klub más estéken is sikert könyvelhetett el: a ValóVilág4 hozza stabil nézőszámát, és meghatározza a többi műsor nézettségét is. A villalakók egyre több nézőt szereznek, az indulatok, a feszültség és a kibontakozó románcok egyre több nézőt ültetnek le a képernyő elé. A 18-49 éves korosztályban átlagosan 32-34 százalékos nézettséget, de szerdán 39 százalékot ért el.

Félmillióval többen nézték az X-Faktort, mint a futball-vb döntőjét

Az év három legnézettebb műsorának listáján az első két hely az X-Faktoré: a vasárnapi döntőt a teljes lakosság körében 2826927 nézték, október 23-án, a második élő adást 2826084 követték figyelemmel, míg a harmadik helyre a futball-világbajnoki döntő szorult. Hollandia és Spanyolország csatáját csaknem félmillió nézővel kevesebben követték figyelemmel (2318934), pedig ezt csupán négy évente rendezik meg. Ráadásul az idén két olyan csapat játszott egymással, amelyik először lehetett volna világbajnok, így óriási érdeklődés kísérte az összecsapásukat.

Minden élő show-ba legalább 4,2 millióan néztek bele, a döntő napján, a maratoni, több, mint ötórás műsorba a teljes lakosság hatvan százaléka kapcsolódott be, és az ország lakosságának 90 százaléka találkozott valamelyik élő adással. Az év elején nagy kérdés volt, a két konkurens csatornán futó tehetségkutató közül melyik lesz nézettebb és népszerűbb. A tv2 bár péntekre tette a Megasztárt, ennek ellenére is kevesebben nézték a tv2 fináléját. A 18-49 éves korosztályban az X-Faktor döntője érte el a nagyobb nézettséget (1249803).

Ugyancsak a rekordok közé tartozik, hogy minden egyes X-Faktor élő show 53 százalékos nézettségi arányt ért el a 18 és 49 éves korosztályban, és minden alkalommal több, mint egymillióan követték figyelemmel a tehetséges énekesek versengését. A két konkurens csatornán futó tehetségkutatók történelmében ráadásul még nem volt példa olyan főműsoridős show-ra, amely 60 százaléknál magasabb közönségarányt ért volna el. Ez az X-Faktor második élő show-jának sikerült: az éppen tévénéző 18-49 éves nézők 62,5 százaléka az X-Faktort választotta.

Ebben az évben a fiatalok az RTL Klubot választották kedvencüknek: a 15-29 éves nézők tíz legnézettebb műsorának listájára nyolc RTL Klubos produkció került. Az első két helyen ráadásul a december 19-ei és az október 23-ai adás szerepel, de az ötödik helyen is egy X-Faktor műsor áll, a szeptember 25-ei A tábor résszel. Az AGB Nielsen adatai szerint még a futball-vb döntője, illetve a tv2-n vetített Shrek egyik epizódja férkőzött be a fiatalok TOP 10-ébe, de a Megasztár egyik adása sem váltott ki körükben ekkora érdeklődést.

Az X-Faktor esti showműsoraival összesen 41 óra 14 perccel szolgálta a nézők szórakoztatását, a döntő napján adásba került maratoni nap további 5 óra 36 perccel növelte a másodperceket. Így az idén összesen 46 óra 50 percen át szerepeltek az RTL Klub felfedezettjei a képernyőn.

Ám nemcsak a nézettségi, hanem az online letöltések és látogatói számok tekintetében is legekkel büszkélkedhet az X-Faktor. Az rtlklub.hu oldalon, az X-Faktor műsoroldalnak 2,1 millió látogatója volt, az rtlmost.hu-n az X-Faktor tartalomnak 1,3 millió látogatója volt.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: magyar nézettség x-faktor

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr445153457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása