HTML

Címkék

Az On The Spot anyaga a BBC után a CNN-en is

2010.11.09. 19:57 bence_


A hétvége vezető nemzetközi híre volt, hogy húsz év után először parlamenti választásokat tartottak Burmában, vagy ahogyan húsz éve a katonai vezetés átkeresztelte az országot: Mianmarban. Ennek megfelelően valamennyi nemzetközi hírtelevízió már a hét második felében óránként foglalkozott a dél-kelet-ázsiai katonai diktatúrával, a CNN tudósításában a titkos burmai szervezetek videói mellett a Spektrum riportereinek anyagát is látni lehetett.

Burmába újságírókat sem a választásokra, sem máskor nem engednek be. Az On The Spot című dokumentumfilm-sorozat alkotói, Cseke Eszter és S. Takács András teljes inkognitóban forgatott az országban, filmjüket a választásokra időzítve a múlt hét közepén mutatta be a Spektrum. Másnap már a CNN-en lehetett látni képsoraikat és egy titkos interjújuk részletét, amit a hétvége folyamán több száz millió ember láthatott a világ majdnem minden országában sugárzó hírtelevízió műsorán, rajta a felirattal: "On The Spot - Spektrum Tv, Eszter Cseke, Andras Takacs".

Nem ez az első eset, hogy Cseke és S. Takács munkája bejárja a világot, legutóbb áprilisban kapcsolta őket élőben Budapestről a BBC World News egy exkluzív interjújuk kapcsán.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek on the spot

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr375153339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása