HTML

Címkék

Burmából jelentkezik az On The Spot

2010.10.08. 16:20 bence_


On The Spot – Burma 1x50 / On the Spot – A helyszín: Burma Bemutató: November 3.

Titkos forgatás, kémfilmbe illő jelenetek és az exkluzív interjú, amit a BBC World is megvett.

Cseke Eszter és S. Takács András, a Spektrum TV digitális riporterei a világ egyik legkeményebb katonai diktatúrájába utaznak, ahol novemberben 20 év után először tartanak választásokat. A bolíviai Rózsa-Flores-ügy, az afganisztáni frontvonal és a dél-afrikai gettók után most egy olyan országban forgatnak teljes inkognitóban, ahová nem engednek be újságírókat. A legnagyobb rizikót mégsem ők vállalják, hanem azok a burmaiak, akik szóba állnak velük, és segítik munkájukat, noha tudják: ha lebuknak, 20 év börtön vár rájuk. Hiszen ez az egyetlen esélyük, hogy hírül adják a világnak, mi történik Burmában. Az ellenállás egyik legfontosabb vezetőjét, U Win Tint 20 év börtön után egészségi állapota miatt két éve kiengedték. Azóta nem fért hozzá nemzetközi tévétársaság. A Spektrum riporterei vele is interjút készítettek, amelyet a BBC World-ön 160 millió néző követhetett figyelemmel. Az On The Spot burmai adása novemberben csak a Spektrum TV műsorán!

Media_httpsorozatnezo_cpdoe

THE VIRUS EMPIRE (2x50) / A vírus, ha elszabadul Bemutató: November 12.

A vírusok a földkerekség legveszedelmesebb élőlényei. A XX. században ezek a parányi lények több ember vesztét okozták, mint az összes háború együttvéve. A filmsorozat ezeknek a láthatatlan kis ellenségeknek a terjedését követi nyomon, és bemutatja azt is, miként próbál lépést tartani velük a tudomány. Első rész a madárinfluenzáról, a második a himlőről, és a kórokozójából készíthető tömegpusztító fegyverekről szól.

THE VOLCANO THAT STOPPED THE WORLD / A világot megállító vulkán Bemutató: November 26.

Egész Európa életét befolyásolta, a légiközlekedést gyakorlatilag lehetetlenné tette. Az írott és íratlan történelem során nem először történt ilyesmi: Izland egyik legnagyobb és legveszélyesebb vulkánja, az Eyjafjallajökull kitörésekor sokmillió tonna hamu került a légkörbe, akadályozta a Nap sugarait, veszélyessé tette a repülők útját, hosszú hónapokra megváltoztatta az időjárást is. A hamuszemcsék ugyanis alapvetően kicsi kőzetdarabok, amelyek tükörként visszaverik a napsugarakat, vagy éppen beszívja őket a repülőgép hajtóműve…

HAITI’S KILLER QUAKE / Gyilkos rengés Haitin Bemutató: November 24.

2010 január 12-én pusztító földrengés rázta meg Haitit, a Nagy Antillák második legnagyobb szigetén a Dominikai Köztársasággal osztozó, 8 milliós népességű, alig 27 ezer négyzetkilométeres államot. A pusztítás következtében a harmadik évezred első évtizedének legnagyobb humanitárius válsága lépett fel. A filmben 3D-s számítógépes animáció segít megérteni, hogy pontosan mi történt a Föld alatt és miért következett be a pusztítás. A 21. század első évtizedében több mint félmillió ember halt meg földrengések következtében. Ha összeadnánk valamennyi rengés idejét, még 15 perc sem jönne ki. Ám a haláleseteket nem közvetlenül a rengés okozza, hanem a silány módon épült házak és a túlzsúfolt városok.

SPARTACUS: BEHIND THE MYTH 1x60’ / Spartacus - mítosz és valóság Bemutató: November 14.

A Hannibálról és a gladiátorokról szóló filmek készítői igyekeztek a történeti kutatásokra és a mai, számítógépes megjelentő technikákra alapozva rekonstruálni mindazt, amit Spartacusról tudunk. Ki volt, milyen ember volt, hogyan tanulta a fegyverforgatás művészetét, mire használta erejét és tehetségét? Hogyan volt képes egy Rómát fenyegető lázadás – talán szabadságharc – kirobbantására?

CRIME STORIES 10x60 / Bűn-ügyek Bemutató: November 21.

A valódi oknyomozó sorozat készítői arra vállalkoztak, hogy hírhedt bűncselekményeket mutassanak be. Megszólalnak a szemtanúk, meglepő indítékok kerülnek napvilágra, megismerhetjük a nyomozás izgalmas részleteit és technikáit, végül pedig a nyomozás eredményét. Egy nem mindennapi sorozat, amely a médiában megjelenő címlapon túli valóságot mutatja be, sosem látott felvételekkel, meglepő vallomásokkal, és nem utolsó sorban az igazsággal.

THE FUTURE OF FOOD / Elfogyasztott jövő Bemutató: November 6.

Európában megszoktuk, hogy a boltok polcai roskadoznak a sok élelmiszertől. Pár éve a hírek mégis globális élelmiszerválságról szóltak, több országban lázadás tört ki a az élelmiszerhiány miatt. A film az élelmiszerválság okait kutatva azt is bemutatja, hogy milyen lehetőségeink vannak az válság elkerülésére. Vajon a háztáji gazdálkodás általánossá válása vagy a génmódosított gabonafélék elterjedése mentheti meg az emberiséget? A két részes sorozat 5 kontinensen keresi a választ a sorsdöntő kérdésekre.

TRUE STORIES / Igaz legendák Bemutató: November 21.

A sorozat a filmtörténet legendává vált alakjainak igazi arcát mutatja be – már amennyiben fellelhető hús-vér ember a hős mögött. James Bond kitalált figurának tűnik, ám egy kalandos életű életű szuperkém a 20. század elején meglepően hasonló kalandokat élt át a valóságban is. Indiana Jones és Al Capone figurája sem csupán a fantázia szüleményei: az Igazi legendákból kiderül, hogy a valóságnál nincs jobb rendező: sokszor még a filmeknél is érdekesebb történeteket kreál, melyek főszereplőiből később a filmipar is jelentős hasznot húzhat.

HEROD: BEHIND THE MYTH / Heródes - mítosz és valóság Bemutató: November 13.

Heródes király a Bibliában Máté evangéliumában bukkan fel, egy sokszor emlegetett történetben. Amikor a Napkeleti Bölcsek Jézus a születési helyét keresve Jeruzsálembe értek, a király megrémült. Megijedt attól, hogy a bölcsek által keresett újszülött le fogja taszítani őt a trónról. Ezért elrendelte a Betlehemben született, két évnél fiatalabb csecsemők legyilkolását. Mindezt azonban nem igazolja a kortárs zsidó történetíró, Josephus Flavius. Tőle – többek között – az uralkodó hosszan tartó betegségeiről értesülhetünk. Mi az, amit korunk tudománya kiderített Nagy Heródesről? Ha mindezt egybevetjük a róla szóló mítoszokkal, közelebb kerülünk a valósághoz?

JIMMY'S GLOBAL HARVEST / Jimmy világot lát Bemutató: November 7.

Jimmy Doherty-t szenvedélyesen érdeklik az élelmiszerek és azok, akik ezeket megtermelik. Manapság, amikor a világ lakossága gyorsan nő, erősödik a klímaváltozás, fogynak a víz- és az energiakészletek, nincs fontosabb annál, mint hogy tudjuk: mi is az, amit megeszünk. Ez alkalommal Jimmy Brazíliában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kenyában kutatja, mit tesznek a gazdálkodók azért, hogy minél jobban ellássák az embereket élelemmel. Kellemetlen igazságok, sikeres módszerek és elkötelezett emberek – erről is szó lesz ebben a filmsorozatban.

JAMIE OLIVER'S FOOD REVOLUTION / Jamie gasztroforradalma Bemutató: November 14.

Hol csinál Jamie és milyen forradalmat? Pontosítsunk: gasztroforradalmat, és hát nem kisebb országban, mint az Egyesült Államokban. Közelebbről: Huntingtonban, Nyugat-Virginiában. És miért pont ott? Azért, mert ezt a várost tartják a legegészségtelenebbnek Amerikában. Ezért aztán Jamie főzési tanácsokkal látja el azokat, akik hajlandóak tenni is valamit azért, hogy a lakosság korszerűbben táplálkozzon. Abban reménykedik, hogy a Huntingtonban elindított változások elterjednek majd a hatalmas országban, így az már nem csak az elhízottakról, szívbetegekről és cukorbetegségben szenvedőkről lesz híres. Szurkoljunk Jamie-nek…

CHILD OF OUR TIME: THE CHILDREN'S STORIES / Miből lesz a cserebogár? Bemutató: November 21.

A 2000 óta a Spektrum TV-n futó sorozat különleges epizódjai következnek. Eddig 25 gyerek életét kísértük figyelemmel, bemutatva testi, de főképp szellemi fejlődésük minden fontos szakaszát, hogy megtudjuk, mi tesz bennünket olyanná, amilyenek vagyunk. Láthattuk, milyen körülmények között születtek, és hogyan alakult ki identitásuk. Kiderült, hogy meghatározza-e a közérzetüket az otthoni környezet, és az is, mitől voltak boldogok. Megfigyelhettük, hogy sikerrel vették-e az akadályokat az iskolakezdéskor, beilleszkedtek, vagy kívülállók maradtak. Tanúi lehettünk annak, miképpen birkóznak a nemi szereppel, és a stresszhelyzetekkel. Most 10 gyerek sorsát tekintjük át. Nemcsak felelevenítjük mindazt, amit már tudtunk róluk, de eddig be nem mutatott felvételek segítségével egy-egy teljes portét rajzolunk Parysról, Rhiannáról, Charlotte-ról, Rebecca-ról, a Ballor hármasikrekről, Calvinról, Meganról, Tyrese-ről, Taliesinről és Jamesről.

VERTICAL CITY II / Égig érő városok Bemutató: November 14.

Két építész idegenvezetőnk a világ legbátrabb ablaktisztítóinak szemszögéből, a világ legmagasabb felhőkarcolóinak tetejéről próbálja az építészet eme égbe vesző csodáinak történetét bemutatni a tervezésüktől a megvalósításukig. New Yorktól Moszkváig, Bostontól Hongkongig és Sanghajig, Chicagótól Kuala Lumpurig és Manchestertől Tajpejig járjuk be e pokoli tornyokat. Hogy ez nem minden kockázat nélküli vállalkozás? Valóban nem az!

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: ajánló on the spot

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr245153306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása