HTML

Címkék

Pilot-szemle: Boardwalk Empire - 1x01

2010.09.22. 17:39 bence_


Megnéztük a vasárnap indult gengszteres HBO-produkciót, az itthon Gengszterkorzó néven futó Boardwalk Empire-t. Azt már előre lehetett tudni, hogy a csatorna rengeteg pénzt költött a sorozatra és azt kell mondjam, hogy ez látszik is. A történet a húszas években játszódik, az alkoholtilalom kezdetén és szemtanúi lehetünk egy szépen kiépülő bűnöző bandának.

Media_httpsorozatnezo_qjfkn

Steve Buscemi neve, mint főszereplő már alapjában sokat elárul, de ehhez még társulnak olyan nevek, mint Martin Scorsese, aki a sorozat producere és a pilot rendezője is egyben. Rengeteg látványelemet vonultatnak fel, az ember tényleg úgy érzi, hogy a gengszterek világában jár, amíg az az egy óra pereg. Amellett, hogy a korszak minden jellemző vonását hitelesen jelenítik meg, még a legapróbb részletekre is ügyeltek a készítők. A karakterek nagyszerűek, kidolgozottak, egy szavunk sem lehet. Mind-mind más jellemvonásokat takar, mást ábrázol. A helyiségek felépítése valami eszméletlen, néha csak csodálkoztam, hogy mennyi munka lehetett abban, mire ezt a sok színfalat mind felhúzták, a belső terektől kezdve az utcákig.

And he took the loaves and fishes, looked at his disciples and said; 'Fuck it. We're goin' into the whiskey business.'

Már az első résztől kezdve a szerezd meg, amit akarsz elv hatja át a sorozatot. A pilot igen hosszú volt, összesen 1 óra 12 perc, ami így simán egy hosszabb filmnek hatott, tudva, hogy lesz folytatása. Nagyobb részleteket nem árulok el a történetből, érdemes megnézni, mert egy sorozatot ilyen szintre emelni művészet, amire kevesen képesek. Az HBO pedig még mindig az a csatorna, ami ha nem lenne, akkor ismét egy ilyen nagyszerű produkcióval lennénk szegényebbek.

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: kritika boardwalk empire pilot-szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005153204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása