HTML

Címkék

Augusztus 6-tól Tűzvonalban 4. évad

2010.08.05. 15:45 bence_


A Mosoly utcai rendőrőrsön, némi mosolyszünet után folytatódik az élet. A Tűzvonalban negyedik évadának 12 epizódja – immár a Duna Televízión – nem okoz majd csalódást sem a megelőző évadokhoz viszonyítva, sem más klasszikus zsarus ügyekhez képest. Sőt. A forgatókönyvíró, Fonyódi Tibor korábbi előrejelzése szerint a Duna tévés 4. évad a sorozat legerősebb évada lehet.

Az évad hetedik, nyolcadik és kilencedik részét rendező Soós Péter szerint egy dramaturgiai megoldással sikerült kreatívan orvosolni a pénzhiányt. „Mindig emelni kell a tétet, az első évad Európa elsőszámú közellensége ellen folyt, aztán volt drogbáró és szervkereskedő. Most pedig az évad részeit szerző Fonyódi Tibor visszatért egy korábbi átvezető szálunkhoz, ehhez a bizonyos Rózsahegyi-dokumentumhoz, ami a politikai elit és az alvilág összefonódásának a bizonyítéka. Attól, hogy ennek a megszerzéséért folyik a harc, belterjesebbé válik a történet. Egymás ellen harcolnak a szereplők, megint senki nem az, akinek látszik, megint nem világos, hogy ki kivel van. Izgalmas lesz” - véli. „Szerintem ez egy nagyon szerencsés együttállás, hogy olyan lelkek kerültek össze, akik jól működnek együtt, és mindezek miatt egy szeretetteljes munka folyik, ami szerintem nagyon átjön a képernyőn” - emlékszik vissza Cserna Antal, Móricz László megformálója.

Szóval nem csak az izgalmas csavarok és váratlan fordulatok miatt lesz különösen élvezetes a sorozat, hanem mindenekelőtt a remek karaktereknek köszönhetően. A nyolcas körzet illetve a KMCS, a Különleges Műveleti Csoport figurái nagyrészt visszatérnek, Pircsi, Johnnny, Juli, Otyó, Móricz, Kálmán bá, Mike, az „angyalföldi James Bond” éppúgy, mint a dögös beépített volt örömlány. A vagányság, talpraesettség sok formája. Mind ragyogó színek a palettán, mind egy-egy külön küzdelmes történet, és egymás közti dinamikájuk is magával ragadó. A BRFK és a nemzetbiztonságiak csapatát továbbra is erősíti a nagyszerű Bokros, és a Jordán Tamás által alakított Kolonics a maga fanyar humorával és sztoikus attitűdjével. Továbbá Moszad-ügynökök, fegyvernepperek, piti csirkefogók és nagy konspirációk, al- és felvilágok, ki- és beépített egységek, csalás és megcsalás, verés és átverés, merény, görény, remény, valamint csók és könny.

Kicsiny hazánk tehát, amelynek egyik partját a bűn mossa, másikat az emberség, és amely Kolonics szerint „akkora, hogy hosszában keresztülugrom”, ismét szerethet egy saját őrsnyi jófiút és nem szerethet egy saját sittnyi gazembert – már ebben az érzelmi kötődésben is az összetartozás, a közösség a legszebb, hisz mindannyian tűzvonalban vagyunk.

http://static.indafoto.hu/swf/photo_stream.swf

(forrás: DunaTV)

A csatorna forrása: https://kozvetitesek.tv


Szólj hozzá!

Címkék: hírek tűzvonalban

A bejegyzés trackback címe:

https://tevenezo.blog.hu/api/trackback/id/tr145152944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása